Parhaat vinkit Jyväskylään muuttavalle opiskelijalle? Joo!

Featured Image Blog Post

"Jyväskylään muuttaminen oli yksi mun elämän parhaista päätöksistä."

- Hilla

Joo Kotien kesätyöntekijä Hilla on muuttanut Jyväskylään opintojen perässä. Alunperin Sipoosta kotoisin oleva Hilla nauttii Jyväskylän kompaktista keskustasta ja sanoo kaupungin olevan älyttömän opiskelijaystävällinen paikka asua. Jos sinunkin tiesi johdattelee Jyväskylään, kurkkaa täältä vapaat vuokra-asunnot.

Nyt Hilla kertoo jyväskyläläisen parhaat vinkit uuden kotikaupungin valloittamiseen:

1. Jyväskylässä urheilet monipuolisesti

Jyväskylä tunnetaan Suomen liikuntapääkaupunkina, ja urheilumahdollisuuksia on moneksi. Erityisen houkuttelevaksi urheilun harrastajille on tehty Jyväsjärven ympäristö ja rantaraitti, jonka varrella voit löytää useamman ulkosalin. Rantaraitti on erinomainen lenkkeilyyn, pyöräilyyn tai vaikkapa rullaluisteluun.

Nähdään lenkkipolulla!

2. Kauniissa Lutakossa viihdyt ympäri vuoden

Lutakko, Jyväskylä

Lutakko on ihana paikka vuoden ympäri. Kesällä Lutakkoon on kiva kerääntyä rannalle tai nurmikolle nauttimaan päivästä. Illalla sataman ravintolalaivat ovat todella viihtyisiä. Talvella Lutakosta pääsee hyvin järven jäälle hiihtämään tai luistelemaan, kun kovempien pakkasten mukana siihen tulee mahdollisuus. Lutakosta löydät myös idylliset JYVÄSKYLÄ-kirjaimet, joiden kanssa voit ottaa kivan kuvan. Käyhän nappaamassa uusi Instagram-kuvasi siellä!

3. Tuomiojärven rannalla vietät täydellisen kesäpäivän

Jyväskylässä riittää järviä. Uimisen rakastajalle kaupunki on erinomainen koti. Erityisen näppärän etäisyyden päässä sijaitsee Tuomiojärvi, jonka ranta on yksi Jyväskylän suosituimmista. Täällä voit uida, hengailla tai pelata biitsiä. Myös kattava ulkokuntosali sekä frisbeegolfrata tuovat kivaa vaihtelua rantapäivään. Nähdään kesällä Tuomiojärven rannalla!

4. Tapahtumia ja hauskanpitoa Jyväskylässä

Jyväskylässä riittää tapahtumia ympäri vuoden. Suurempien tapahtumien kuten Rallien ja Suomipopin lisäksi ihania kulttuuritapahtumia järjestetään tasaisin väliajoin.

Erityismaininnan annan Yläkaupungin yö -tapahtumalle, jonka aikana Jyväskylä herää eloon, kun kulttuuria ja taidetta löytyy joka nurkan takana. Tapahtumissa tutustuu ihaniin tyyppeihin, Suosittelen isolla ässällä!

5. Opiskelijaystävällisyys on iso bonus Jyväskylässä

Jyväskylä on todella opiskelijaystävällinen kaupunki: Välimatkat ovat lyhyet kaikkien uusien kavereiden luo. Poikkitieteelliset tapahtumat on kivoja ja isoja. Opiskelumahdollisuudet ovat monipuolisia ja mielenkiintoisia. Täällä on monia ruokapaikkoja, jotka tarjoilevat opiskelijahintaista ruokaa. Ai että!

Kyllä täällä opiskelijana viihtyy. Muista aina kysyä opiskelija-alennusta, sillä kaupunki on täynnä erilaisia opiskelijadiilejä.

Ota talteen seuraava Jyväskylä Check-list, jonka avulla voit pian kutsua itseäsi paikalliseksi!

Jyväskylä check-list, kuva

17.8.2022