Mitä tehdä talvilomalla Tampereella? Löydä kaupungin helmet

Talvinen Tampere. Kuva: Matias Ahonen, Visit Tampere

Kuva: Matias Ahonen, Visit Tampere

Vietätkö talvilomaa Tampereella? Vai kaipaatko ideoita arki-illoille ja viikonlopuille uudessa kotikaupungissasi? Tampereelta löydät monenlaista tekemistä pakkaspäivistä nauttimiseen.

Hiihtolomatekemistä Tampereella

Talvilomaa kutsutaan myös hiihtolomaksi. Onhan helmi-maaliskuulle ajoittuva lomaviikko yksi parhaimpia hetkiä ulkoiluun! Nämä paikalliset helmet sijaitsevat kätevästi bussireittien varrella.

Vauhdikasta hiihtolomatekemistä: laskettelemaan Mustaanvuoreen

Kun haluat rinteeseen, Tampereella asuvan ei tarvitse lähteä kauas. Tampereen ja Nokian välimaastossa kohoava Mustavuori tarjoaa sopivasti haastetta myös kokeneille laskijoille. Laskettelukeskuksesta löytyy 3 perinteistä rinnettä, SnowPark hyppyreineen ja pieni aloittelijarinne. Mustavuori sijaitsee osoitteessa Nokiantie 150, Tampere.

Lue lisää Mustavuoren verkkosivuilta.

Edullista hiihtolomatekemistä: luistelemaan Tohloppijärvelle ja avantouimaan Rauhaniemeen

Tohlopin luistelurata. Kuva: Visit Tampere Laura Paronen Kuva: Laura Paronen, Visit Tampere

Yksi suosituimmista ulkoilupaikoista on Tohlopin luistelurata, jonka löydät osoitteesta Nahkatehtaankatu 12, Tampere. Luistelurata kiertää noin 3 kilometrin mittaisen lenkin Tohloppijärven ympäri. Luistellessa on mukava katsella maisemia ja vaihtaa samalla kuulumiset ystävän kanssa. Hyvällä säällä voitte pitää tauon telttakahviossa ja nauttia kuumasta juomasta.

Luisteluradalla on 3 lähtöpaikkaa. Lue lisää Tohlopin luisteluradan verkkosivuilta.

Rauhaniemen kansankylpylä. Kuva: Visit Tampere

Kuva: Visit Tampere

Luistelun jälkeen kannattaa suunnata Rauhaniemeen. Siellä sijaitsevan kansankylpylän tunnelmallisissa saunoissa pääset rentoutumaan ja palautumaan liikunnasta edullisella kertamaksulla. Kastaudu avannossa, ja saat veren kiertämään varmasti varpaissa asti ja bonuksena raukean hyvänolontunteen! Tämä pieni hyvinvointikeidas onkin ollut tamperelaisten suosikki jo 1920-luvulta. Löydät sen tutusta osoitteesta Rauhaniementie 23 b, Tampere.

Lue lisää Rauhaniemen kansankylpylän verkkosivuilta.

Herkullista hiihtolomatekemistä: Tallipihan laskiaispullat ja Pyynikin munkit

Kyllä, laskiaispullia voi syödä muulloinkin kuin laskiaisena! Mikäpä ihanampi lopetus talvipäivälle kuin herkulliset, kermatäytteiset pullat, joita saa Tampereella jopa tuplakerroksilla?

Tampereen parhaat laskiaispullat nautitaan Tallipihan kahvilassa osoitteessa Kuninkaankatu 4, Tampere. Niitä saa mielikuvituksellisilla täytteillä - onko oma suosikkisi kenties lemon curd, kinuski vai Nutella? Vuonna 2024 Tallipihan kahvila mainostaa myyvänsä laskiaispullia maaliskuun alkuun saakka. Varaudu pieneen jonottamiseen, sillä nämä herkut ovat kuuluisia!

Laskiaispullilla herkuttelun lomassa kannattaa piipahtaa myös Tallipihan ihanissa suklaapuodeissa ja lahjatavarakaupoissa.

Lue lisää Tallipihan verkkosivuilta.

Tallipihan kahvilan laskiaispullat. Kuva: Tallipihan kahvila

Kuva: Tallipihan kahvila

Jokaisen herkkusuun on myös vähintään kerran elämässään testattava Pyynikin näkötornin legendaariset munkit osoitteessa Näkötornintie 20. Samalla pääset ihastelemaan talvisen Tampereen lumisia maisemia ylhäältä käsin. Joko bongasit Näsinneulan?

Lue lisää Pyynikin munkkikahvilan verkkosivuilta.

Ihastuitko Tampereeseen?

Tampere on paitsi loistava talvilomakohde, myös ihana kotikaupunki. Jos etsit uutta kotia Tampereelta, katso vapaat vuokra-asuntomme.

14.2.2024

Vuokra-asunnot Tampereella