Papun vinkit Turkuun - tekemistä talvilomalle

Featured Image Blog Post

Lähdetkö talvilomalle Turkuun koiran kanssa? Vai oletteko muuttaneet Turkuun, mutta lemmikkiystävälliset paikat eivät ole vielä tuttuja? Kukapa osaisi antaa paremmat vinkit kuin minä, suomenlapinkoira Papu! Kerron sinulle lempipaikkani Turussa.

Turun koirakahvilat ja lemmikkiystävälliset putiikit

Cafe Qwensel

Kuva: Café Qwensel

Turussa on monia lemmikkiystävällisiä kahviloita. Oma suosikkini on Café Qwensel. Omistajani tiesi vinkata, että jos heillä on afternoon tea -kattaukset tarjolla, sellainen kannattaa ehdottomasti buukata.

Kaupungin parhaimmat kakut puolestaan saa lemmikkiystävällisessä Gaggui Kaffelassa (kuulemma, en myönnä mitään!).

Kahvitteluiden jälkeen kannattaa käydä kääntymässä Alfa Antikvassa, jos keräilee vinyylejä, sarjakuvia tai haluaa täydennystä VHS-kasettien kokoelmaansa. Me karvakorvat pääsemme sisään, jos kauppiaskoira Litku sen sallii.

Koirapuistot Turussa

Parhaat lenkkimaisemat löytyvät Ruissalosta lumisten tammimetsien ja pitsihuviloiden keskeltä. Talvella tapaan ystäviäni Saaronniemen koira-aitauksessa, jossa on omat puolet pienille ja isoille koirille. Kesällä taas nautin kahlaamisesta koirien uimarannalla.

Kauniita lenkkimaisemia löytyy toki muualtakin. Jos Aurajoki on jäässä, sen päällä voi tassutella mukavan lenkin. Olenpa nähnyt siellä myös luistelijoita.

Kolmas reittini kulkee Puolalanpuistossa. Sille reissulle kannattaa ottaa omistajalle pulkka mukaan, sillä sieltä löydät yhden Turun parhaista pulkkamäistä!

Papun vinkit Turkuun (2)

Papun vinkit Turkuun

Päiväretki Turusta Kurjenrahkan kansallispuistoon

Jos mielit vähän pidemmälle lenkille, kokoa naapureista poppoo ja lähtekää Joo Kotien yhteiskäyttöautoilla Kurjenrahkan kansallispuistoon. Pääsette sinne reilussa puolessa tunnissa. Perillä teidät palkitaan kauniilla suomaisemilla ja eväsmakkaroilla.

Kurjenrahkan kansallispuisto

Kurjenrahkan kansallispuisto

Omistajani vinkit: kulttuuria ja taidemuseoita Turussa

Loppuun vielä omistajani vinkit, mitä hän tykkää tehdä silloin, kun itse nukun päiväunia naapurin luona. Näihin paikkoihin lemmikit eivät usein ole tervetulleita, ellei ole opas- tai avustuskoira.

  • Uutta inspiraatiota ja taide-elämyksiä kannattaa etsiä Turun museokeskuksesta. Tämän kevään vetonaula Turun kaupungin taidemuseossa kuulostaa kyllä omaan korvaanikin oikein lupaavalta. Kansainvälisen menestyksen kerännyt Iiu Susirajan valokuvanäyttely Ei mikään helppo nakki on nähtävillä 12. toukokuuta saakka.

  • Museoista kannattaa käydä myös Luostarinmäen museossa, joka kilpailee vuoden museo 2024 -tittelistä viiden muun suomalaisen museon kanssa. Voittaja selviää toukokuussa.

  • Turussa täytyy tietysti kokea Turun linna. Yli 700 vuotta vanha linna komeilee Aurajoen rannalla. Turun linnan museo tarjoaa monia näyttelyitä ja piipahduksia menneisiin aikakausiin sekä Suomen historiaan. Linnan puisto myös oivallinen kohde sunnuntaikävelylle.

  • Oletko filmihullu? Siinä tapauksessa suosittelemme Kino Dianaa, missä voit tilata leffasaliin herkkuja ja juomia. Jos olet opiskelija, käy katsomassa opiskelija-alennukset heidän verkkosivuiltaan!

  • Hemmottelupäivään sopii parhaiten Kakola Spa.

Ihastuitko Turkuun?

Turun vuokra-asunnot

Turku on paitsi loistava talvilomakohde myös ihana kotikaupunki. Jos etsit uutta kotia Turusta, katso vapaat vuokra-asuntomme. Lemmikit ovat tervetulleita kaikkiin Joo Koteihin!

16.2.2024

Vuokra-asunnot Turussa