Vinkit parempiin CV-kuviin? Joo.

Featured Image Blog Post

Uusi alku? Joo

Uuden työpaikan etsiminen on jännittävää aikaa. Työmarkkinoilla löytyy niin paljon mahdollisuuksia, mutta myös paljon lahjakkaita työnhakijoita, sinä tietysti mukaan lukien. Ansioluettelo, toisin sanoen CV, on mahdollisen työnantajan ensimmäinen kosketus siihen, että kukas tähän työpaikkaan oikein hakee. Erityisesti kuva on tärkeä osa tätä ensivaikutelmaa. Sen avulla saadaan nimelle kasvot ja siten painutaan paremmin työnantajan mieleen. Kokosimme vinkit, joiden avulla erotut eduksesi CV-kuvallasi.

Millainen valokuva sopii ansioluetteloon?

Varmista, että valokuvasi on hyvälaatuinen ja kasvosi näkyvät siinä selkeästi. Ansioluettelo on asiakirja, johon kuuluu asiallinen ja edustava kuva, jossa näytät itseltäsi. Kyseessä ei kumminkaan ole mikään passikuva, eli hymyä voi huoletta esitellä.

Miten pukeutua CV-kuvaan?

Tärkeimpänä kuvassa esille nousevat kasvosi ja siksi on hyvä varmistaa, että vaatteet tai asusteet eivät vie huomiota. Siksi kuvassa kannattaa välttää voimakkaita kuoseja ja brändien logoja lähellä kasvojasi. Vaatteiden voimakkaat värit taas voivat heijastua kuvissa kasvoille saaden ihon näyttämään kalpealta.

Kuvaa varten voit pukeutua mukavaan vaatteeseen, jossa tunnet olosi itsevarmaksi. Tässä on kuitenkin hyvä muistaa, että hyvin istuva vaatekappale saa kuvattavan näyttämään entistäkin ryhdikkäämmältä.

Hiukset ojennukseen ja ryhti suoraksi

CV-kuviin on hyvä laittautua edustavasti. Tarkista juuri ennen kuvausta, että hiukset ovat hyvin ja meikki kohdallaan. Puuteria ja hiuslakkaa voi laittaa liioitellen, sillä salamavalot korostavat kiiltävää ihoa herkästi.

Jos omistat lemmikkejä, niin hyvä vinkki on ottaa mukaan teippiharja ja siistiä vaatteet karvoista ennen kuvan ottamista.

Voit harjoitella kotona peilin edessä valokuvattavaksi asettumista ja millainen ryhti ja hymy on sinulle luonnollinen. Valokuvaaja ohjaa sinua poseeraamaan edustavasti, mutta etukäteen harjoittelemalla saat varmuutta itsellesi.

Onnea työnhakuun!

P.S.

Jos muutat uuden työsi perässä, kurkkaa Joo Kotien huolettomat vuokra-asunnot tästä. Löydät vuokrakotejamme muun muassa Tampereelta, Turusta, Oulusta, Hämeenlinnasta ja pääkaupunkiseudulta.

26.4.2023