Sanotaan Joo uudelle?

Featured Image Blog Post

Uusi vuosi tuo mukanaan tuulahduksen uutta ja innon kehittää itseä tai antaa aikaa itselle. Keräsimme yhteen ideoita, joista voit inspiroitua.

Lisää luovuutta arkeesi.

Pidätkö kirjoittamisesta? Luovuutta ja samalla hyvinvointia voit harjoittaa kirjoittamalla ajatuksia ylös päiväkirjamaisesti aamuisin. Ajatukset voivat käsitellä kohtaamiasi tapahtumia tai tulevaisuuden unelmia, ja samalla saat itsellesi hetken ennen päivän askareita. Kirjeiden kirjoittaminen ystävälle tai perheelle on ihana tapa ilahduttaa luovuuden lisäksi. Vaihtoehtoisesti voit kokeilla esimerkiksi Postcrossing -palvelua, jossa pääset lähettämään kirjepostia tuntemattomille.

Taide- ja käsityöharrastukset antavat aikaa rentoutua kehittymisen ilon ohella ja samalla vahvistavat käsien hienomotoriikkaa. Ohjatulla kurssilla saat kannustusta oppimiseen tai voit varata aikaa ystävien kanssa hetken taiteen harrastamille sekä yhdessäololle. Muutat kotia hauskasti persoonalliseksi kehystämällä tekemiäsi piirrustuksia ja maalauksia tai käyttämällä käsitöitä sisustamisessa.

Joo.Arena

Liikunnalla energiaa.

Liikunnalla on yhteys hyvinvointiin ja sen voi ottaa osaksi arkea pienillä muutoksilla. Liikunnan lisääminen käy luontevasti, kun valitset sinulle sopivimman tavan. Sopiiko sinulle parhaiten kävelymatkojen lisääminen päivän aikana vai olisiko helpompaa lisätä kevyttä taukojumppaa? Vai kaipaatko ryhmäliikunnan mukanaan tuomaa sosiaalisuutta? Ehkäpä motivoidut tavoitteellisemmasta liikuntaharrastuksesta?

Avarra maailmaa oppimalla uutta.

Oppiminen tuo mukanaan uuden tavan tarkastella maailmaa – oli sitten kyse uuden kielen oppimisesta tai tutustumisesta kulttuuriin. Uuden kohtaaminen virkistää ja voit sattumalta löytää itsellesi elämän läpi kantavan intohimon. Oppiminen on hyvää muistin harjoittamista ja virkistämistä. Oppimisen voikin kätevästi ottaa osaksi arkea esimerkiksi opettelemalla uutta kieltä mobiilipelillä päivittäisten matkojen aikana tai kulttuurimatkaamalla uusiin paikkoihin kirjojen ja lyhyiden videoiden välityksellä aamupalan ajan.

Mille sinä sanot Joo tänä vuonna?

27.12.2022