Vuokrausehdot

Joo Kotien palveluehdot

Joo Kotien palveluehdoista löydät yleisiä asumiseen liittyviä ehtoja, joita sovelletaan yksityishenkilöiden tekemiin vuokrasopimuksiin. Tarkastathan vuokrasopimuksesta omaa asuntoasi ja sopimustasi koskevat tarkat ehdot.

Lisäksi löydät vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin täältä: https://www.joo-kodit.fi/usein-kysytyt-kysymykset

Joo Kodin varaaminen

Joo Kotien vuokra-asunnon voi varata verkkosivuiltamme 18-vuotta täyttänyt yksityishenkilö, jolla on suomalaiset pankkitunnukset ja jonka luottotiedoissa ei ole häiriöitä. Asunnon varaaminen vaatii vahvan tunnistautumisen. Henkilötietojen käsittelystä voit lukea tietosuojaselosteestamme.

Yritykset, alle 18-vuotiaat sekä lievän maksuhäiriömerkinnän tai Ref-merkinnän saanut henkilö voi hakea asuntoamme tällä hakemuksella.

Vuokravelka, luottotietohäiriöt tai ongelmat asumishistoriassa voivat estää Joo kodin vuokraamisen. Joo Kodit pidättää oikeuden purkaa asunnon varauksen vuokrasopimuksen allekirjoitukseen saakka.

Kun asunto on varattu Joo Kotien verkkosivujen kautta, Joo Kotien tiimi on hakemuksen ensisijaiseen vuokralaiseen (vuokrahakemuksessa vuokralainen 1) yhteydessä seuraavan kahden arkipäivän sisällä vuokrasopimuksen allekirjoittamista tai asuntonäytön sopimista varten. Mikäli Joo Kodit ei saa yhteyttä asunnon varanneeseen henkilöön (vuokralainen 1) 24 tunnin sisällä Joo Kotien ensimmäisestä yhteydenotosta, varaus puretaan ja asunto vapautetaan vuokrattavaksi.

Vuokrasopimuksen allekirjoittaminen

Vuokrasopimus on sitova, kun vuokralainen on allekirjoittanut vuokrasopimuksen. Vuokrasopimuksessa on asuntokohtaiset ehdot sekä liitteenä vuokra-asuntojen loppusiivous- ja asunnon kunnossapito-ohje, palveluhinnasto sekä taloyhtiön järjestyssäännöt, joihin vuokralainen sitoutuu allekirjoittamalla vuokrasopimuksen.

Suurin osa Joo Kotien vuokrasopimuksista on toistaiseksi voimassa olevia. Irtisanomisaika selviää vuokrasopimuksesta. Toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen päättymispäivä on aikaisintaan seuraavan kalenterikuukauden viimeinen päivä. Se tarkoittaa, että voit irtisanoa asunnon yhden kalenterikuukauden irtisanomisajalla.

Asunto vuokrataan sopimuksen tekohetkellä olevassa kunnossa. Joo Kodit takaa, että koti on hyvässä kunnossa. Mikäli asunnossa on puutteita, korjataan ne mahdollisimman pian. Puutteet tulee ilmoittaa Joo Kodeille mahdollisimman pian niiden ilmettyä. Joo Kotien asiakaspalvelu auttaa kaikissa tilanteissa. Mikäli vuokralainen vuokraa asunnon käymättä asuntonäytöllä henkilökohtaisesti, vuokralainen ymmärtää, että asunnon mahdolliset kulumat tai elämisen jäljet yms. eivät välttämättä käy ilmi markkinointikuvista.

Vuokrasopimuksen allekirjoittamisen jälkeen sopimusta ei ole mahdollisuutta peruuttaa tai sovittua vakuutta jättää maksamatta ilman korvausvelvoitetta vuokranantajalle. Sopimuksen allekirjoituksen jälkeen sopimus on päätettävissä vain lain mukaisin irtisanomisajoin ja perustein. Vuokralaisella on velvoite maksaa vuokra irtisanomisajan päättymiseen asti, vaikka huoneistoa ei käytettäisikään tähän saakka.

Joo Kotiin muuttaminen

Sopimuksen alkamispäivä on muuttopäivä, vuokralainen saa huoneiston käyttöönsä muuttopäivänä klo 12.00 alkaen. Mikäli ei toisin sovittu, vuokranmaksu alkaa vuokrasopimuksen ensimmäisestä päivästä, vaikka vuokralainen muuttaisikin asuntoon myöhemmin.

Avaimet luovutetaan vuokralaiselle asunnon vapauduttua, kun mahdollinen vakuus on maksettu. Vuokralaisen tulee näyttää avainta noutaessa kuvallinen henkilöllisyystodistus.

Vuokralaiselta edellytetään laajaa kotivakuutusta, jossa on vastuuvakuutus. Vakuutuksen on oltava voimassa koko vuokrasuhteen ajan. 

Mikäli vuokrakohteen hallinnan luovuttaminen vuokralaiselle viivästyy vuokranantajasta riippumattomasta syystä, ei Joo Kodit ole velvollinen korvaamaan tästä vuokralaiselle aiheutuneita tilapäismajoituksesta johtuvia tai muita kustannuksia. 

Joo Kodeissa asuminen

Jotta kaikilla taloyhtiössä ja naapurustossa on viihtyisää ja turvallista elää, tulee Joo Kodissa noudattaa seuraavia sääntöjä:

Vuokralainen sitoutuu noudattamaan taloyhtiön järjestyssääntöjä. Hyvän vuokratavan ja AHVL:n (481/1995) mukaan vuokralaisen vastuulla on asunnon huolellinen hoitaminen, jonka tärkeänä osana on asunnon säännöllinen puhtaanapito ja siivoaminen.

Huoneiston jälleenvuokraus on kielletty ilman vuokranantajan lupaa. Vuokrahuoneistoa ei saa luovuttaa kokonaisuudessaan lyhytaikaisestikaan toisen henkilön käytettäväksi majoitustarkoituksessa (esim. Airbnb). 

Huoneistossa ei saa tupakoida. Monet Joo Kotien taloyhtiöistä on savuttomia ja tupakointi on sallittu vain ulkona erikseen merkityillä paikoilla. Kerrostaloelämään soveltuvat lemmikit ovat tervetulleita kaikkiin Joo Koteihin. Vuokralainen on vastuussa lemmikin aiheuttamista mahdollisista vahingoista tai huomattavasti tavanomaista suuremmasta asunnon kulumisesta. Lemmikit eivät saa aiheuttaa häiriötä muille asukkaille.

Palovaroittimista ja niiden kunnosta huolehtii vuokralainen. 

Mikäli vuokralaiselle luovutettu avain katoaa tai tuhoutuu, maksaa vuokralainen uudelleensarjoittamisesta vuokranantajalle vähintään 500 € vakiokorvauksen sarjoituskulusta tai lukkoliikkeen toteutuneiden kulujen mukaisesti. Toteutuneen sarjoituskulun veloitus ei rajoita vuokranantajan oikeutta vahingonkorvaukseen.

Vuokralainen on velvollinen ilmoittamaan yhteystietojensa muutoksista vuokranantajalle. 

Vuokralaskutus

Mikäli ei toisin sovittu, vuokranmaksu alkaa vuokrasopimuksen ensimmäisestä päivästä, vaikka muuttopäivä olisikin myöhemmin.

Kuukausittainen vuokralasku koostuu seuraavista maksuista:

  1. Vuokra

  2. Vesimaksu tai vesiennakko. Veden käytöstä maksetaan joko kiinteää kuukausimaksua tai vesiennakkoa asunnosta riippuen. Vesiennakko tasataan toteutuneen vedenkulutuksesi mukaan vuosittain tai siinä kohtaa, kun muutat pois. Voit tarkistaa vesimaksuehdot omasta vuokrasopimuksestasi.

  3. Mahdollinen mediamaksu. Mediamaksu sisältää taloyhtiölaajakaistan ja kaapeli-tv:n. Taloyhtiölaajakaistan käyttö voi vaatia reitittimen, jonka asukas hankkii itse.

  4. Mahdollinen autopaikka

  5. Muut mahdolliset lisäpalvelut

Vuokralasku lähetetään kuukausittain noin kaksi viikkoa ennen laskupäivää. Vuokralaskun eräpäivä on vuokrasopimuksen mukaisesti kuukauden 5. päivä, ellei muuta ole sovittu.

Mikäli vuokranmaksu viivästyy, maksumuistutusten yhteydessä voidaan periä muistutuskulu ja viivästyskorko. Useat maksamatta jääneet laskut voivat johtaa vuokrasopimuksen purkamiseen ja maksuhäiriömerkintään.

Joo Kodista pois muuttaminen

Sopimuksen päättymispäivä on muuttopäivä, huoneiston hallinta on luovutettava kokonaisuudessaan ja avaimet palautettava muuttopäivänä klo 12.00 mennessä. 

Asunto tulee olla siivottu Joo Kotien loppusiivousohjeen mukaisesti. Palveluhinnasto on vuokrasopimuksen liitteenä.

Joo Kotien kampanjaehdot

Mikäli ei toisin mainittu, Joo Kotien kampanjaedut ovat voimassa uusille yksityisasiakkaille, jotka eivät ole aikaisemmin asuneet Joo Kotien asunnossa.

Kampanjaedut (kuten ensimmäinen vuokra 0 € tai ensimmäinen vuokra –50 %), koskevat vain vuokranmaksua. Kampanjat eivät koske vesiennakkoa tai vesimaksua, mediamaksua, autopaikkaa tai muita mahdollisia lisäpalveluita.