Nokialla alkava Joo Koris tuo asukkaat yhteen

Joo. Koris

Aikuisiällä uusiin ihmisiin tutustuminen, saatikka uuden joukkuelajin aloittaminen, voi olla todella vaikeaa. Tähän haasteeseen tarttuivat koripalloseura BC Nokia ja vuokra-asuntoyhtiö Joo Kodit, jotka alkavat tarjota ilmaisia koristreenejä aloittelijanaisille.

Nokialla on vankat juuret liigatason ja junioreiden koripalloilussa. Tammikuussa 2024 alkavan pilottihankkeen Joo Koriksen ansiosta nyt myös aikuisilla on matala kynnys koripallon aloittamiseen. BC Nokia ja Joo Kodit tarjoavat yhteistyössä viikoittaiset ilmaiset koristreenit aloittelijanaisille kevään ajan. Valmentajina toimii BC Nokian edustusjoukkueen nimekäs valmentajakaarti: Greg Gibson, Denis Kucevic, Kari Luontila, Aleksi Koskinen, Sergio Gargelli, Derric Crayton ja BC Nokian edustusjoukkueiden pelaajat.

– Lähestyin Joo Koteja työni puolesta ja koin positiivisen yllätyksen, kun koripallo oli päättäjille varsin tuttu laji. Joo Kotien kaupallisen johtajan Heta Kärjen idea siitä, voitaisiinko tehdä yhdessä jotain yhteisöllistä ja vielä enemmän merkityksellistä kuin perinteistä mainosyhteistyötä, synnytti lopulta Joo Koriksen, jota nyt testaamme Nokialla. Koripallokaupungissa on lupa odottaa innostunutta vastaanottoa. Onhan koripallo erinomaisen liikuntamuodon lisäksi hauska, yhteisöllinen ja yhdistävä laji. Nyt kun kynnykset on madallettu niin, että kenenkään ei tarvitse empiä omia taitojaan, uskon, että Joo Koriksesta syntyy hieno tapa aloittaa korisharrastus aikuisella iällä, tarinoi BC Nokian Pasi Heino.

Joo Kodit ehkäisee asumisen yksinäisyyttä

Joo Kodit vuokraa asuntoja Nokialla ja muilla paikkakunnilla ympäri Suomen. Vuokra-asuntoyhtiön vuonna 2021 teettämässä kyselyssä selvisi, että moni eri yritysten vuokralla-asujista kokee yksinäisyyttä asumisessaan. Siitä lähtien Joo Kodit on ehkäissyt yksinäisyyden kokemusta järjestämällä asukastapahtumia juoksukouluista lukupiireihin, Heta Kärki kertoo.

– Idea Joo Korikseen syntyi tavoitteestamme luoda yhteisöllisyyttä Nokialle sekä toki Joon työntekijöiden intohimoisesta suhteesta koripalloon. Toimitusjohtajalle Antti Niskaselle Nokian korisparketit ovat tulleet tutuksi hänen pelatessaan Korisliigaa yli kymmenen vuotta. Itse pelaan naisten 2. divisioonaa ja lämmöllä muistelen junioriaikojen pelireissuja Nokialle.

Joo Kodit kutsuu omia asukkaitansa treenaamaan, mutta Joo Korikseen ovat tervetulleita kaikki Nokialla asuvat yli 18-vuotiaat naiset. Antti Niskanen kannustaa rohkeasti kokeilemaan lajia.

– Sosiaalinen puoli, tutustuminen ihmisiin ja lopulta elinikäiset ystävyydet tulevat luonnostaan kaupan päälle.

Niskasella on myös terveisiä BC Nokian pelaajalle Niko Mattilalle.

– Helsinki Seagullsissa koin kivuliaan kotitappion Nokialle pronssipelissä 2016, Labovic oli silloinkin liikaa. Aina sanotaan, ettei pronssipeleillä ole väliä, mutta kyllä se tuntui koko kehossa, ja nokialaisilla myös, vain eri tavalla. Kaksi vuotta myöhemmin osat sentään vaihtuivat Nokialla. Niko Mattila pelasi jo tuolloin Nokialla, silloinkaan en Nikon käsiä vastaan heittoa saanut ilmaan. Otettaisiinko Niko pieni yksi vastaan yksi -peli Joon ja Näätien koriskoulussa, jos tulet valmentamaan?

Lisätiedot medialle

Pasi Heino / BC Nokia

040 062 0580

pasi.heino@bcnokia.fi

Heta Kärki / Joo Kodit

050 566 2798

heta.karki@joo-kodit.fi

Joo Kodit

Vuokra-asuntoyhtiö Joo Kodit tarjoaa huoletonta vuokra-asumista Suomen kasvukeskuksissa. Valmiita Joo Koteja on noin 7500 ja rakenteilla noin 400. Joo Kodit omistaa Joo Group. Nokialla Joo Koteja on 345. Tammikuun lopulla Puroniittyyn valmistuu As Oy Nokian Ylpeys, johon tulee 88 vuokra-asuntoa sekä upeat yhteiskäyttötilat saunoineen, kuntosaleineen ja pesuloineen. Lue lisää Nokian Ylpeydestä täältä.

Joo Koris logo web

28.12.2023